Lentezon 8 ste etappe Heist op den Berg, Herenthout, Grobbendonk, Nijlen. 21.1 km Totaal 2653 km
Lentezon
8 ste etappe
02/03/2025
Heist op den Berg, Herenthout, Grobbendonk, Nijlen. 21.1 km Totaal 2653 km
Juist voor 8 uur opgestaan, Geert was ook wakker, hij zorgde voor ontbijt. Alles ingepakt, en klaar voor vertrek, ook Nancy was nu wakker, ik bedankte hen voor de ontvangst, het was plezant. Hun zoon Gil sliep nog, gisteren mijn project uitgelegd aan Gil, heel knap vond hij. Geert zet mij af aan mijn startpunt, nog een foto, en een bedankt, en weg was ik. Door de velden van deze mooie streek. Ik wist niet waar eerst kijken, mooi landschap. De lentezon deed deugd, houden zo. Veel mensen op fiets en wandelroutes. Ze hebben gelijk. Toch een tof tweedaagse gehad, batterijen zijn opgeladen. Mijn spieren konden even bekomen. Herenthout toch wel een groene gemeente, maar de richting Grobbendonk is via een lange baan, Herenthout voorbij, richting Grobbendonk, daar sprak Eric mij aan, een fervent wandelaar. Hij vroeg, waar naartoe. Ik gaf hem de gegevens, en hij zal dat zeker opzoeken en de logger verspreiden in zijn kenniskring. Beroepshalve, werkt hij met statistieken, ook de officiële armoedecijfers komen van zijn bedrijf waar hij werkt. Bedankt Eric voor het verspreiden van de info. We wenste elkaar het beste en gingen onze eigen weg. Ik terug het water over, richting Nijlen. Ik nam een iets langere weg om langs het water te blijven, op een verhoogde dijk, mooie uitzichten. Ondertussen belde Danny, daar waar ik ging slapen, Carine zal mij op het eindpunt in Nijlen oppikken, het zal wel iets later zijn, geen probleem, ik neem mijn tijd. Regelmatig pauze op de voorziene zit banken. De lunch van Nancy en Geert was al op, ik heb nog een paar snoepjes meegekregen van Geert. Op de pauzes was het moment om ze te proeven. De lentezon, bleef schijnen, men zag het ook aan de mensen, ze zaten zelfs buiten op het terras. Nog een 2-tal km, ik verlaat de dijk naar rechts, gevolgd door een pad. Nog enkele straatjes, en ik kwam aan de kerk van Nijlen, mijn door een pad. Nog enkele straatjes, en ik kwam aan de kerk van Nijlen, mijn eindpunt vandaag. Nu nog even wachten op Carine. En daar komt ze aan, hartelijke groet en op weg naar haar huis. Daar is Danny die mij ook stevig begroette. Ik vond het een blik weerzien, vroeger samen veel mee opgetrokken en meegemaakt. Een aperitief zei Carine, ok dat mag. Daarna een douche en eten, stoofvlees en salade en frieten, een glaasje wijn erbij. En koffie met dessert. Daarna, veel en lang herinneringen bovengehaald, de tijd van toen dus. Vond het plezant om met hen te praten. Uiteindelijk werd het tijd om te slapen. Ik kan u verzekeren, het deed mij deugd om samen met hen herinneringen op te halen, zo kan ik verder wegdromen…tot morgen.

Ik wou gisteren meestappen, maar hoe kan ik je contacteren. Vandaag, maandag, misschien nog een kans. Check je email eens.
Ik ben telkens blij als ik het weerbericht zie en ze voorspellen aangenaam wandelweer, dan denk ik, haha, goed! Ons leo zal zijn paraplu in rugzak mogen laten 😜
Veel succes vandaag
Toitoitoi
rustig aan verder hé Leo,
Wat is verhouding tussen "zachte ondergrond" en "asfalt, beton, kasseien ..."? Hopelijk een positief percentage voor de zachte ondergrond? Ik wens je nog vele aangename wandeldagen in Vlaanderen? Ben je hetzelfde van plan voor Wallonië en het gewest Brussel?