Wel come to my garden. Kruisem,. Nazareth, De Pinte. 22.3 km Totaal 4246.8 km
Wel come to my garden.
74 ste Etappe
12/05/2025
Oudenaarde, Kruisem,. Nazareth, De Pinte. 22.3 km Totaal 4246.8 km
Ik heb goed geslapen. Anne was al wakker, en ze heeft het ontbijt al klaargezet. Ja Johnny slaapt nog, straks gaat hij werken. Hij werkt in de keuken branche, als vertegenwoordiger, dacht ik toch. Anne staat in de zorg, zij staat mee in chirurgie. Zij is ook vroedvrouw. Stilaan tijd om te vertrekken, Anne zet mij af aan de rand van Oudenaarde. Afscheid genomen en zeker bedankt voor jullie gast vrije ontvangst. Daar ben ik weer vertrokken voor mijn 74 ste etappe. Het is maandag, vele gaan terug aan het werk. Ik ging langs vele kleine wegentjes naar Kruisem. Een gemeente die andere dorpen verzameld. Er zijn weinig alternatieven, voor GR en paden. Voorlopig moest ik het doen met kleine banen. Gelukkig niet al te veel auto's. Kruisem voorbij, en nu naar Nazareth. Nazareth is sinds het begin het jaar gefusioneerd met De Pinte zij vormen nu samen een gemeente. Maar ik ga mijn planning niet veranderen. Nazareth is één van de 581 gemeenten. Verder mijmerend naar daar. Tijd voor een stop, even uitblazen. Het landschap is wat veranderd, heel licht heuvelachtig. Veel landbouw. En opvallend ook wijn ranken. Ook Johnny en Anne hebben een aantal wijnranken staan. Ik hoop dat ik uitgenodigd word bij de eerste fles van hun wijn. Verstodde. Ik ben nu voorbij Nazareth, en ga nu naar De Pinte. Daar ga ik slapen via Welcome to my garden, bij Heidi en Peter. En verrassend een aantal kilometers door en langs een bos. Veel frisser hier, want de zon was ongenadig in de open vlakten. De lente, bijna zomerweer is hier op zijn hoogte punt. De vogels fluiten erop los, konijnen springen rond in de velden, eekhoorns loeren vanuit de bomen. Zuurstof genoeg hier, dacht ik tikkend met mijn stok. Een draai poortje, hier kan ik mijn rugzak niet door. Ik moest hem uitdoen. Tijd ook voor middag eten. Een boterham met kaas en een banaan en appelsien, van Johnny en Anne. Terug op weg nog een viertal km. Nu terug langs kleine banen. Dichter bij het centrum van De Pinte, gewoon banen. Dra was ik op het slaapadres. Daar was Peter hij verwelkomde mij, hij was aan het werk in zijn atelier. Hij is zelfstandige en maakt allerlei dingen van metalen. Het bedrijf heet SKOG. (Zie foto's) Hij wees mij de plaats voor mijn tent op te stellen. In het passeren zei hij dat ik ook kan douchen in de buiten douche. Ook was er een aparte wc. Hij zorgde onmiddellijk voor water en fris spuitwater. Ik gaf hem info over mijn tocht. Verrassend zei hij, wat een project. Ik begin het stilaan ook te beseffen dat dat zo is. Ok tent op en een douche buiten in Adamskostuum. Was zeer verfrissend. Daarna naar de winkel voor aankoop eten. Maar eerst toch nog een terrasje in de buurt. Terug naar slaapplaats, en etenstijd, ik mocht de tafel gebruiken van Peter. Dan ja inderdaad regen, maar ik zat veilig onder het afdak. Iets daarna kwam Heidi thuis, ze geeft les in het buitengewoon onderwijs. Uitleg gegeven over mijn tocht, en ook zei keek verwonderd. Dat weet ik zeker ik was daar welkom en werd daar goed ontvangen. Tot morgen.

Ik hoop echt dat er een boek van komt 🤗🤗🤗