Vandaag bewolk Comblain la Tour - Comblain au pont- Anthisnes - Esneux - Hony 22 km 23/08/2024
23 augustus 2024 - De Haan, België
Vandaag bewolkt
67 ste etappe
23/08/2024
22 km Totaal 1575
Comblain la Tour - Comblain au pont- Anthisnes - Esneux - Hony (camping les Murets)
Na het eten gisteren, was er veel lawaai rond de camping. De jeugd was in de omgeving aan bivakkeren. Ja dat zij zich amuseren is heel normaal. Ik stoorde mij er niet aan, maar een paar kampeerders wel. En ik moet zeggen, om 22 uur was het stil. Geen probleem dus. Ik was moe en sliepte vlug. Om 05.45 ging het alarm af. Ik besliste nog een uurtje verder te slapen. Het waren minder km, vandaag. Na een uur opgestaan en een kleinigheid eten, en zoals gewoonlijk inpakken. Een zeer mooi vertrek, langs de Ourthe een paar km. Ik zal de Ourthe vandaag een paar keer tegenkomen. Dit is dan ook naar beneden en terug naar boven. Comblain au pont- had ik vlug bereikt. Op naar Anthisnes, spijtig weer langs een baan, maar met een strook waar ik kon wandelen. Af en toe van de baan weg, dat was veel beter en aangenamer. Een break en een mini lunch, brood met een stukje Ardeense worst, midden in een bos. Op weg weer, de zon is al een hele tijd niet te zien. De kans op regen is pas vanavond en de nacht, we zien wel. De hellingen kunnen ook tellen. Ik heb Anthisnes al bereikt. En de gps zegt een pad naar rechts. Wat netels en bramen wegkloppen. Maar het pad werd heel grillig, omgevallen bomen belemmeren het pad. Er was een omweg, maar heel stijl en glibberig. Met mijn stok klauter ik naar boven, voortdurend uitschuiven, en daar gebeurde het, ik gleed een meter naar beneden. Ik slaagde erin om mijn klere van de grond te houden en tegelijkertijd mijn stok in de grond te steken. Het glijden was gestopt. Met behulp van stok en takken sleurde ik mij naar boven. Boven moest ik terug een stuk naar beneden, even stijl en glad. Eindelijk terug begane grond, wat een onderneming met die rugzak. Dat pad mogen ze van mij sluiten. En inderdaad wat verder een hekken met een verbod teken. Waarschijnlijk dachten ze aan het begin van het pad, hier geraakt toch niemand door. Ok vooruit richting Esneux. Langs dorps en veld wegen. Even tot rust komen, en drinken Rugzak terug op, via een bospad, met weer omgevallen bomen, maar deze keer geen probleem. En daar was Esneux, een mooi dorpje, gelegen aan de Ourthe. Aan de brug, een stop op een terras, een martino en ijsthee. Een beetje verder een bio winkel, wat fruit en brood gekocht. Nog een 2-tal km naar de Camping. Eerst naar boven, dan via een pad stijl naar beneden, was beloopbaar. Tot aan de Ourthe, ik moest wel een stuk door water, waar een pad van stenen werd gelegd, lukte mij goed. Nog een brug over en ik ben er. Naar receptie om een plaats. Ik liet de man het plan zien. De gewoonlijke amai kwam uit de mond, echt chapeau zei de man. Mijn tent gezet op een mooie plaats speciaal voor tentjes. Voor kampeerders te voet of met de fiets. De bar is open, een biertje en douchen. Eten chili con carne, tomaat mayonaise en een banaan. Tot morgen.

Mooi beschreven.
chapeau 😍 en veel succes voor de nog komende dagen... weken... 🤗
Die stok heeft uw toch ook al veel geholpen he zeg! Gelukkig.
Door de, toch wat teveel,buien deze zomer wel veel plaatsen waar het glad ligt precies 😏
Gelukkig ben je weer heelhuids op uw slaapplaats toegekomen.
Als je uw tocht in het voorjaar verderzet zal je meer vlaktes hebben he normaal en hopelijk ook meer mensen die eens een stukje mee wandelen en slaapplaatsen bij mensen thuis, want campings in de vlaanders zijn er niet zoveel denk ik 🤭
Veel succes voor morgen 😉