Van de Ourthe naar de Maas Hony- Neupre - Engis- Flémalle 30.7 km 24/08/2024
68 ste etappe
24/08/2024
30.7 km Totaal 1606.2
Hony- Neupre - Engis- Flémalle
Het was een goede camping. De uitbater kent zijn vak, en doet het allemaal met plezier. Goed georganiseerd, en zeer proper, ook recyclage is serieus aan gedacht. Hij verkoopt pizza, maar heb gepast. Een biertje wel en mijn tent in…slapen. Morgen een rare dag denk ik. Een uurtje later opgestaan, rond 6.45. Rond 7.15 weg. Langs de Ourthe, een paar km. Dan een pad naar rechts, maar waar is dat pad? Er stond een huis in aanbouw, pad dus weg. Wat verder dan, maar dan moest ik een serieuze omweg doen. Een heel stuk terug, dan links een GR pad, stijl omhoog natuurlijk. In een lus naar boven, puffen was dat. Dan langs Chemin de Cretes, een pad op de toppen van rotsen en stenen. Zeer mooi pad. En dan een verrassing, een geweldig mooi uitzicht, bijna oneindig zicht. Ja hier ga ik breaken. Zeker een half uur break, om de vallei te bewonderen. Het is de route tussen Esneux en Neupre, geweldig. Verder afzakken uitkomend op een baan. Een wir war van baantjes ging ik naar Neupre. Dan richting Engis, eerst nog eens drinken en een banaan en appelsien eten. Nog een 5 km naar Engis, maar op de gps een drukke baan, dat wordt balen. Aangekomen op de weg en wat zag ik…deze is afgesloten voor auto's wegens werken. Wat een geluk heb ik. Op deze baan is er geen zijweg. Ik wist dus dat ik de baan voor mij alleen heb. Ja liever in de bossen en paden...het ging niet anders, 5 km alleen op die baan, af en toe fietsers. 2 km verder was de baan inderdaad afgeschraapt, en klaar voor een nieuw wegdek. Km malen dus, weinig te zien, wel veel bochten. Ik naderde stilaan Engis, via een brug over de Maas. Over de brug een terrasje, iJsthee natuurlijk. Ik vroeg om mijn gsm op te laden, dat was ok zoals ik had verwacht. Ik moet een slaapplaats zoeken, zal niet simpel worden. Ik ga al richting Flémalle, langs de Maas. Dat is een vergissing, het ene bedrijf na het andere, gebruikt makend van de Maas om hun producten, in lichters te laden. Weg van de Maas is de opdracht. Omhoog langs een weg, na een eindje een pad door een stuk bos. Dat is al beter. Het pad loopt na een tijd naast de spoorweg, een trein raast voorbij. Slaapplaats ga ik hier niet vinden. Aangekomen in Flémalle na een 5-tal km, stop ik terug aan een terras. Het is nog te vroeg om een plaats te zoeken. Op de Gps had ik al een idee, ik zie het wel. Ik nam mijn tijd, ondertussen opladen gsm. Dan naar de supermarkt, inkopen voor straks te eten. Tomaten, tonijn brood, fruit en water. Dat is wel genoeg voor vanavond. Achter de supermarkt is een cafeetje. Terug op het terras, het was nog te vroeg, het was 17 uur. Nog een uurtje dacht ik, nog een 1.5 km voor een mogelijke slaapplek in het wild. Het weerbericht voorspeld onweer rond 19 uur. Ik dan maar terug vertrekken. Verschillende paden tussen de huizen stijl omhoog. Dat bleef duren. Eindelijk het bos, dat zag er niet goed uit, te veel begroeid en vochtig. Het pad liep dood. Op mijn gps zag ik een ander pad, ik er in het wild naar toe. Maar dat was niet van de poes. Mijn stok moest een weg banen richting GR pad. Een paar meters nog, herhaalde malen branden de netels mij, en plots op scheenhoogte prikkeldraad, niet erg maar wel geprikt. Nog een meter weg banen. Nu nog een beek, met stromend water oversteken, voorzichtig naar beneden, wat stenen verplaatst, en ik kon droog over. Daar was het pad, precies een overwinning. Ik volgde het pad, maar veel slaapplaats zag ik niet. Wat verder ging ik van het pad af, ik had een wei gezien, moest weer een weg banen met mijn stok. De wei was hoog gras. Maar ik dacht het is nu of nooit. De regen is op komst, het werd al donker. De tent opstellen, eerst alles platslagen voor mijn tent. Dat lukte min of meer. Matje opblazen, en materiaal in de tent. Schoenen uit, en dan begin het serieus de regenen, juist op tijd in de tent. Een degelijke ondergrond was het niet, wat scheef en wat bulten, het matje maakte het een beetje goed. De regen is geminderd, hopelijk waait het onweer weg

Hopelijk heeft het onweer niet los gebarsten boven uw tent 🤔
Wel weer super mooie foto's,in die streek kan je u blijkbaar af en toe eens alleen op de wereld voelen denk ik.
Wees verder voorzichtig he,want af en toe moet je toch wat gekke toeren doen om verder te kunnen stappen 😔
Toitoitoi