PITTIGE ETAPPE Tinlot (Fraiture)- Ouffet- Warre (Durbuy) 19.6 km 21/07/2024
21 juli 2024 - De Haan, België
PITTIGE ETAPPE Tinlot (Fraiture)- Ouffet- Warre (Durbuy)
42 ste etappe
21/07/2024
19.6 km Totaal 998.6 KM
Tinlot (Fraiture)- Ouffet- Warre (Durbuy)
Er was dus geen horeca, in de omgeving van de camping. Had nog een blik zuurkool met worst, en sardienen. Ik had een tip gekregen van Jean Louis dat er in Seny een café restaurant was. Was wel 2.5 km. Ok ik besliste, ik ga naar daar. Eerst mijn tent opstellen, belde naar de verantwoordelijke van de camping. Ik wilde in de schaduw staan. Onder de bomen wordt het gevaarlijk ze hij. Ik dacht in de zon, dan zet ik mijn tent niet. Hij ging binnen een paar uurtjes afkomen om in te schrijven. Ik zette mijn tent onder een dikke boom. Die zal wel niet omvallen zeker…wel opletten voor neervallende takken. Tent staat recht. Douchen dan, geen warm water…dan maar een koude douche. Even schrikken, maar toch, het doet deugd. Sandalen aan en naar Seny. 2.5 km, ja het was zonder rugzak. Had mijn regenvest mee, men verwacht onweer. Aangekomen aan het café restaurant, gaan zitten, het was er gezellig, een bruiswater en …een Orval. Mij bezig gehouden de verdere planning en slaapplaatsen. Na een tijd vroeg ik tot hoe laat de keuken open was. Alles is volzet zei de ober. Oei en ik ben speciaal te voet gekomen om hier te eten. Hij ging horen bij de chef. Ok, voor u alleen dan. Er waren nog mensen die wilde eten. Maar zij kregen het woord volzet te horen. Heb dan maar vlug besteld voor ze van gedacht veranderen. Een steak met pepersaus. En daarna nog een koffie, en 2.5 km terug naar de camping. Direct voldaan gaan slapen. Tent eerst nakijken, ze verwachten onweer. Maar heel de nacht niets gehoord. Rond 7 uur was ik alweer ingepakt, ik ga vandaag via Ouffet naar Warre. Een 20 km. De zon was af en toe te zien. Het is zondag, en zelfs een feestdag de wegen zijn leeg. Maar vlug ging ik al de velden in om uit te komen aan een bospad. De muggen waren er weer, ze kregen zelfs gezelschap van venijnige dazen. Een snellere pas was mijn antwoord. De lage delen lagen vol slijk, oppassen dus. En dan een pad, zeer steil naar boven. Een lange beklimming, het zweet brak mij uit, bovengekomen, niets dan landerijen en plukken bos. Even uitblazen, de koeien in de wei doen dat ook, zouden die weten dat het zondag is…Terug een weg stijl omhoog, bovengekomen, nog wat nat bij, het begon zowaar te regenen. In Ouffet was een rommelmarkt. Daar iets gedronken, onderweg twee rozijnen koeken bij de bakker. Verder dan maar. Weer pittig omhoog, bovengekomen ...begon het zowaar te regenen. Regenhoes rond rugzak en paraplu ☔ bovengehaald. Gelukkig was het een korte vlaag. Maar nu krijg ik 4 km voorgeschoteld langs een autoweg. Geen ontsnappen aan, gaat niet anders. Automatische piloot, ondertussen opletten voor voorbijkomend verkeer. Minder verkeer dacht ik eerst. Na goed een uur, zijweg...en veldweg. Al vlug was ik in Warre, voor twee nachten. Rusten dan, moest even wachten tot de kamer klaar was. Nu een warme douche en lang uit op het bed. Verstodde. Tot morgen.
De Vinckskes:21 juli 2024Doe zo verder leo en ge komt er wel wel mooie omgeving en heb je al iets gehoord ofdat uw schoenen aangekomen zijn
Maaike:21 juli 2024Geniet van he verdiende rust 😴
Hertveldt Chantal:21 juli 2024Verdiende rust, mooie foto's trouwens, zoals altijd, groetjes en goede nachtrust
Riet:21 juli 2024👍🤗
Veerle:21 juli 2024Geniet van je rustdag daar in die mooie omgeving!
Werner:21 juli 2024Die foto met dat zwerfvuil is veelzeggend hé. Er zijn nog altijd mensen die denken dat de natuur een vuilnisbak is. Ze moesten die rommel bij hen in de living dumpen... Grrr