Welcome to My Garden Herzele, Sint Lievens Houtem, Oosterzele, (Gijzen Zele)

2 mei 2025 - Ieper, België

Sponsoring.......

Afbeelding van WhatsApp op 2025-05-02 om 18.41.39_91e3824b

Welcome to My Garden

65 ste Etappe

02/05/2025

Herzele, Sint Lievens Houtem, Oosterzele, (Gijzen Zele).15.4 km Totaal 4022.3 km

Ja, daar in Herzele begon het feestje, binnen treedt een groep op. Ik bleef wat buiten zitten. En Johan had gezegd dat er een verrassing was. Welke dat wilde hij niet zeggen. Na een tijdje, zag ik het, Nora de dochter van Johan, kwam eraan tezamen met een vriend Didier. Ja dat was wel een verrassing. Ik ontmoette haar verleden jaar op een cultuurfestival. Ik was daar met Johan. Veel plezier gemaakt toen. Ze begon er meteen over te vertellen. Over allerlei dingen eigenlijk. Ook Didier nam deel aan het gesprek. Het was leuk. Nora en ook Didier zijn boomchirurgen, zoals ze zeggen. Nora in de bomen, en Didier aan de grond. Het gesprek was vrij opgewekt en leuk. Ja zeker het was plezant. Het werd al een beetje laat en Nora ging naar huis, ook Didier ging door. Afscheid genomen, en zeker tot nog eens. Kristof, waar ik slaap ging ook naar huis, ik mee, en het bed in. Wat een dag, bijna onmiddellijk in slaap. In de morgen een ontbijt en Kristof bedankt voor zijn gastvrijheid. En ik terug op weg, een korte etappe vandaag. Een 15 km. Door de straten van Herzele verlaat ik deze gemeente. Het was plezant, mijmerde ik verder. Nu richting Sint Lievens Houtem. Een vrouw onderweg, vroeg mij waarnaartoe, ze heeft mij al een paar keer gezien. Ik vertelde het haar, en ze zal het zeker volgen, zei ze. De zon deed weer haar werk, en warmde alles flink op. Insmeren is de boodschap. Een slok water en weer weg. Nu en dan een pad. De gps zei weer een weg. Ik bekeek de kaart en besliste een kleine omweg te doen. En ik werd beloond een mooi pad naar Sint Lievens Houtem. Daar aangekomen, nu naar Oosterzele. Weinig nuttige paden, dan maar via kleine baantjes. De laatste 2 km grote drukke baan. Zo kwam ik in Oosterzele. Even uitblazen.  Dan naar de winkel, eten kopen voor vanavond. En dan iets klein eten, in een frituur. Nog twee km naar mijn slaapplaats Welcome in My Garden. Dat was in Gijzen Zele, daar aangekomen, even het nr. zoeken. Aangebeld, en Maaike deed open, langs de zijkant wees ze mij de tuin. Daar kwam ook Bram buiten, we begroeten elkander, en er kwam een gesprek over mijn tocht. Maaike bracht fris spuitwater. Ze vonden het een prachtig initiatief. Toen toonde ze mij de plaats waar ik kan slapen. Een mooie tuin hebben ze. Nog wat gebabbeld en dan mijn tent opgesteld. Daarna mocht ik douchen. Dan rust op een stoel in de schaduw. Bram vroeg of ik een biertje wilde, alcoholvrij bier, geen probleem zei ik. Hij kwam erbij zitten. En we geraakte in gesprek over van alles. Dan ging hij zich klaarmaken, ze gaan vanavond naar een totaal waar één van hun kinderen in meespeelt. Tijd voor eten, balletjes in tomatensaus. Vuurtje boven en opwarmen. Samen met brood smaakte dat wel. Daarna opruimen en aan dit verhaal beginnen. Morgen weer een nieuwe dag. Tot morgen.

Afbeelding van WhatsApp op 2025-05-02 om 18.42.20_46cad1bbAfbeelding van WhatsApp op 2025-05-02 om 18.42.20_a0b3c538Afbeelding van WhatsApp op 2025-05-02 om 18.42.20_d6ca2ddcAfbeelding van WhatsApp op 2025-05-02 om 18.42.20_f24af49dAfbeelding van WhatsApp op 2025-05-02 om 18.42.21_7cdc31eeAfbeelding van WhatsApp op 2025-05-02 om 18.42.22_3707b1bcAfbeelding van WhatsApp op 2025-05-02 om 18.42.22_b9b5d899Afbeelding van WhatsApp op 2025-05-02 om 18.42.21_5904ffabAfbeelding van WhatsApp op 2025-05-02 om 18.42.19_18ec654f02052025Leo

1. Werner:
    2 mei 2025
    Tot morgen Leo.
  2. Frans Vanbelle:
    2 mei 2025
    De 4000 km gerond!
    Wat een prestatie!
    En nu ook weer bij toffe mensen
  3. Riet:
    👍🐾
  4. Maaike Afschrift:
    3 mei 2025
    Het was een eer en plezier je te gast te hebben in onze tuin in Gijzenzele! Veel stapgeluk verder.
    Maaike en Bram, de kippen, de ooievaar, zwartkop, kerkuil, merel, en alle vroege tuinzangers
  5. Hertveldt Chantal:
    3 mei 2025
    Mooie verrassing, mooie foto's,lieve mensen en lekkere balletjes in tomatensaus 😀 veel succes toegewenst
  6. Erna Michiels:
    4 mei 2025
    Gezellig weer in een mooie tuin te kunnen slapen en hebt weer werkt goed mee 🤗🤗🤗