TRAGE ETAPPE Nieuwerkerken - Alken - Hasselt 21.5 km 04/07/2024

21.5 km Totaal 655.4km

Nieuwerkerken - Alken - Hasselt

route04072024

Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-04 om 20.45.29_499afe19

Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-04 om 20.45.28_567277bbAfbeelding van WhatsApp op 2024-07-04 om 20.45.28_d58b1c54Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-04 om 20.45.29_5ca4bc25Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-04 om 20.45.27_d47303a2Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-04 om 20.45.28_4f6647a5Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-04 om 20.45.25_dcec417dAfbeelding van WhatsApp op 2024-07-04 om 20.45.27_27e55e89Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-04 om 20.45.27_00f9fa2dAfbeelding van WhatsApp op 2024-07-04 om 20.45.27_27e55e89Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-04 om 20.45.25_472b2874Afbeelding van WhatsApp op 2024-07-04 om 20.45.25_af5c1019

Eerst een foutje rechttrekken, ik sprak gisteren over Nancy, maar het was Marie, waar haal ik toch om mij zo te vergissen, soit. Sorry Marie. Na het eten een gesprek gehad met Jo, hij was in een vorig leven, reis journalist. Hij heeft dus veel van de wereld gezien, in al zijn facetten. Avontuurlijk is hij wel. Hop in mijn tent. S' nachts nog wat regen, s ‘morgens was het droog. Vlug inpakken, voorspelde regen. Tijdens het inpakken begon het al. Ik stond onder een droog afdakje. Ik kon naar binnen naar de keuken van Brigitte en Jo, zij sliepen nog. Het was nog geen 6 uur. In de keuken een briefje met goede reis en banaan, koekje, yoghurt, gekookte eieren, en ik kon thee maken. Een ontbijt verrassing. Zeker en vast bedankt. Naar buiten, de regen was wat geminderd. Hopen dat het eindelijk ophoudt. Mijn gps, zegde de weg volgen, de gemeente uit, naar Alken naar het gelijknamige bier. Het was breien om de combinatie te vinden tussen weg en pad. Vooral de toestand van de paden was soms een modderpoel. Vandaag had ik tijd, het waren een 20 km naar Hasselt via Alken. Ik zou in Hasselt slapen bij Danny, die ik kende van de kerncentrale Doel waar ik wel eens een jobke heb gedaan. Hij moest werken vandaag, en was ook lang onderweg naar huis, vandaar ...ik had tijd. Bij een rustpunt, werd ik weer bestormd bij uithongeren muggen. Mijn muggen spray weer bovengehaald. En weg waren ze. Een pak zware wolken en ik kreeg een fikse bui, kort paraplu weer in aanslag. Iets voor twaalf uur een café. Een rust moment. Een thee, rozenbottel. Mensen op het terras vroegen waar naartoe, mijn uitleg gegeven.... sommige wisten het van tv en pers. Veel moed wenste ze me als ik doorging. Daar is de zon, door boorde de wolken en ja regenvest uit. Ik stopte regelmatig. In Alken passeer ik de brouwerij, enorm groot terrein. De laatste 8 km naar Hasselt, deed ik op een traag tempo, ik had geen haast. Aan het station Hasselt aangekomen, rustig een terrasje, dag soep en daarna ijsthee. Morgen een rustdag, en ook een ontmoeting met armoede Hasselt De Brug. Om 10 uur is de afspraak. Ook Het Belang Van Limburg zou er zijn. Een telefoontje van Danny, hij komt mij oppikken, aan het station...hij was er vlug, zaterdag zet hij mij terug op dezelfde plaats af om te vertrekken voor mijn volgende etappe. Tot morgen

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade

1. Yoke:
    4 juli 2024
    Welkom in Hasselt! Nog veel succes met de verdere tocht.
  2. Christina:
    4 juli 2024
    Weeral een mooi verslag..
  3. Alain en Cecile:
    5 juli 2024
    Ja! man een ploetertocht aan het worden hé. Volgende keer door een wat droger land kiezen misschien? :-)
  4. Hertveldt Chantal:
    Wens je veel moed Leo☕😘💪🥾
  5. Nancy Lagae:
    Hallo Leo,
    Ik was al in een paniekje gisteren 🤭
    Dacht dat er iets aan mijn mailbox was, er kwam gene Leo binnen, toen vreesde ik dat er met jou iets gaande was, vroeg en bed gekropen, en vanmorgen weer geruster 😆 er was een mail van Leo! 👍
    Weer leuk om te lezen, wel grappig ,net nu je naar Hasselt gaat,het trager mocht 🤭
    Ja, wij, westfluutjes mogen wel eens grapje maken dat zij trager praten dan wij he 🤭
    Leuk dat je daar danny kende!
    Enne, nu geen marie meer omwisselen met een Nancy he 🤣
    Maar we steken het op de vermoeidheid 🤭
    Veel plezier vandaag en weinig paraplu weer toegewenst!
    Tot hoors
  6. Rik Lubben:
    5 juli 2024
    Geniet van je rustdag maat
  7. Werner Michiels:
    5 juli 2024
    hey Leo, dat regen weer is toch kl...e he. Ik hoop dat het sneller beter wordt.
    by the way, ik heb de 2 powerbanks al opgestuurd, normaal kan je het volgen op track en trace van Bpost, je hebt daar een mail van gekregen op je prive email. Dus power-up :-)
    succes maat. Benieuwd naar het artikel in Belang Van Limburg
  8. Rita:
    5 juli 2024
    Telkens weer die positiviteit die in je teksten doorkomt, ongeacht het trieste weer -
    houden zo, Leo, met zovele mensen die achter je staan zal het goedkomen ! Wel genoeg rust nemen hé .. !
    Rita
  9. Kurt Werbrouck:
    5 juli 2024
    Het was een aangename kennismaking Leo. Toi toi voor het verdere verloop !