ZONDER TENT (Warret/L'eveque)-Héron,-   Andenne 12.6 km 16/06/2024

ZONDER TENT

12de etappe

16/06/2024

(Warret/L'eveque)-Héron,-   Andenne 12.6 km totaal 298.3

Gisteren vroeg een vriendelijke man, of dat ik in de avond mee wilde BBQ.  Uiteindelijk ben ik te vroeg in slaap gevallen en BBQ gemist. Spijtig. S ‘nachts regen, wederom. Om 6.30 opgestaan, en, ja weeral een natte tent inpakken.  Vandaag geen tent opzetten, heb een kamer geboekt, in Andenne. Een 12.5km ver, het is dan ook zondag. Dra was ik in Héron, dan richting Andenne, van de weg, en een pad op. Slingerend door het land. Prachtige vergezichten, het is hier ook heuvelachtig, wat het wandelen wat zwaarder maakt. Maar hop we gaan oor. Stilaan kwam ik aan in Andenne, een stadje aan de Maas. Even verpozen, en dan richting mijn geboekte kamer. Kon er vroeg binnen. Mooie kamer. Rugzak af uitladen, tent drogen en....  douchen. Dat deed veel deugd, op de tuinen van My Garden kan je meestal niet douchen. Drie dagen al logeerde ik in tuinen. De douche was een opkikker. En nu zondags rust.  Doei

Ter herinnering

NL: Steun de voettocht van Leo dwars door België en de strijd tegen armoede in Vlaanderen en Brussel
Doe een gift zie link https://netwerktegenarmoede.be/nl/steun-ons/doe-een-gift waar mensen in armoede het woord nemen via deze websitwebsite. (met vermelding ‘Te voet dwars door België’)

Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest.

Meer info opwww.netwerktegenarmoede.be http://www.netwerktegenarmoede.be

FR; Circuit pédestre de 4600 km à travers 581 villes ou communes de Belgique

Après deux ans de corona, je peux enfin commencer un voyage avec un sac à dos, des ustensiles de cuisine, une tente, un sac de couchage, etc., à travers les 581 communes et villes de Belgique.

Estimé 4600 km avec 197 jours de marche.

Je quitterai le Diest 3 Juin 2024.

Pour moi, c'est un défi, sur le chemin de l'aventure, curieux des événements inattendus, découvrant les coutumes, la culture et les gens locaux. Et certainement aussi acquérir de l’expérience.

Je veux lier cela à une bonne cause. La pauvreté en Belgique.

Un thème qui me tient à cœur. Je me pose la question : un pays riche, une démocratie, peut-il tolérer la pauvreté ?

Ma réponse à cette question est NON.

De nombreuses organisations de lutte contre la pauvreté sont actives en Belgique, avec des centaines, voire des milliers de bénévoles et d'experts.

Ils aident activement tous ces gens, respect.

J'ai fait un choix et je travaille en concertation avec une organisation de lutte contre la pauvreté.

En Flandre, il s'agit du “Netwerk tegen armoede” et des 61 associations locales où s'expriment les personnes en situation de pauvreté.

Je vais maintenant laisser cette organisation parler. Cindy Van Geldorp, experte expérimentée : « Nous sommes très heureux que Leo s'engage avec un engagement personnel aussi fort dans la lutte contre la pauvreté en Belgique. Nous le soutiendrons donc pleinement tout au long de son parcours.

Soutenez la marche de Léo à travers la Belgique et la lutte contre la pauvreté en Flandre et à Bruxelles

Faites un don, voir le lieno-giftù les personnes en situation de pauvreté s'expriment via ce site https://netwerktegenarmoede.be/nl/steun-ons/doe-een-gift (avec la mention 'A pied à travers la Belgique')

Pour tout don de 40 euros ou plus vous recevrez une attestation fiscale.Plus d’informations sur www.netwerktegenarmoede.beEn Wallonie et Bruxelles:

Pour soutenir l’action de Léo à travers la Belgique et la lutte contre la pauvreté, vous pouvez effectuer un don au

« Réseau Wallon de Lutte contre la Pauvreté » : BE39 1325 5248 0719
Soutenez le grand tour de Leo à travers la Belgique et la lutte contre la pauvreté et faites un don au “Réseau Wallon de Lutte contre

la Pauvreté” sur le site web https://www.rwlp.be/images/DONS.pdf

Pour les dons à partir de 40 euros vous pouvez bénéficier de la déductibilité fiscale.

Plus d’infos sur https://www.rwlp.be/

Route 16062024

Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-16 om 12.32.21_381d3804Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-16 om 12.31.57_470a6326Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-16 om 12.32.07_fbef3e75Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-16 om 12.31.29_b40ab114Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-16 om 12.31.46_062e1dd8Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-16 om 12.31.16_8898fc3dAfbeelding van WhatsApp op 2024-06-16 om 12.31.02_c9030e04Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-16 om 12.30.50_bb0d9b00 Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-16 om 12.30.22_b552c1d1Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-16 om 12.30.41_30c40cf1Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-16 om 12.30.30_c02da226Afbeelding van WhatsApp op 2024-06-16 om 12.29.53_991f3024

1. Line De Bruyne:
    16 juni 2024
    Als je in de buurt van Sint genesius rode passeert ben je meer dan welkom voor bed, douche en maaltijd.
  2. Leo Vercauteren:
    16 juni 2024
    Beste ik neem nota van uw aanbod, De tocht bestaat uit twee delen. Na de winter start het tweede deel. Bedankt en tot dan
  3. Vervloessem Nancy:
    16 juni 2024
    Goed bezig nonkel! 👍we steunen jou mee in je doel!💝
  4. Sara:
    16 juni 2024
    Wanneer je het Waasland/Stekene passeert, ben je hier welkom!
  5. Leo Vercauteren:
  6. Nancy Lagae:
    16 juni 2024
    Geniet maar op zn zondags zou ik zeggen 😉
    Zal een welgekomen rust zijn na doorregende dagen.
    Alvast veel succes voor morgen
  7. Christina:
    16 juni 2024
    Even tot rust komen en een warm bed en douche, geniet daarvan..
  8. Erna Michiels:
    16 juni 2024
    Vandaag even bijgelezen en je doet dat weer super hé .
    En vooral waarvoor je het doet .
    Dikke 👍🏼👍🏼naar boven van ons 2tjes .
    We blijven je route volgen met de verhalen en fotokes 😊
  9. Cynthia Stas:
    16 juni 2024
    In hoeselt altijd welkom voor te slapen,douche en iets te eten. Een bbq kunnen we niet vooraf beloven 😵‍💫 met het weer.
  10. Leo Vercauteren:
  11. Paul cauwelier:
    17 juni 2024
    Beste, als je in de buurt bent van Moorslede(West-Vlaanderen) kan je bij ons overnachten als je zin hebt. Tot dan.
  12. Werner:
    17 juni 2024
    Hallo Leo, ik kijk met veel bewondering naar je avontuur. Ik ga zelf ook wel al eens 'een toerke' doen zoals de Camino Santiago of Tour de Mont-Blanc maar wat jij hier doet is werkelijk grensverleggend. Ik wens je vele droge dagen, rustige slaapplaatsen, warme douches, propere kledij, heerlijk eten en af en toe een goeie pint. Houdt er in ieder geval de moed in, ik volg je blog, en geniet van de Ardennen.