Spoorweg La Gleize - Stavelot - Malmedy - Bévercé 27.8 31/08/2024
31/08/2024
74 ste etappe
27.8 km Totaal 1732 km
La Gleize - Stavelot - Malmedy - Bévercé
Het was een zeer mooie tuin waar ik mocht verblijven van Didier en Mapi. Spijtig dan we geen al te veel contact hadden, hij was druk bezig met een werkje. Mijn tent opzetten en wat eten en drinken. Ik had nog een tomaat met zout en pasta met vleesballetjes. Daarna een rest van chocolade. Appelsien hou ik voor morgen. De libellen en vlinders vlogen rond in de tuin. Rustig hier, tijd om de ogen toe te doen. Fors geslapen, toch nog op tijd wakker. 6.15 uur. Om 7 uur was ik al op stap naar Trois Ponts. Het huis staat op het pad, een poortje sluit het huis af. Rondgaan dan, naar beneden, en dan naar rechts een pad op. De morgen ruikt fris, een lichte schemering van de zonnestralen. Ik ging goed op mijn ritme. Tot aan een baan, onvermijdelijk, via Coo, de watervallen dus. De horeca is hier sterk aanwezig. Het is nog vroeg alles is dicht. Ik had de waterval voor mij alleen, geen geduw. Door, Coo naar Trois Ponts, een km landbouwweg eindigend op een bospad. Een tweede break. Een koekje en wat drinken. Terug op stap en dra was ik er. De gps gaf een wandel fietspad aan. En ja het was 14 km via Stavelot tot Malmedy. Het was een oude bedding van een treinspoor. Amai dat belooft. Licht golvend, en weinig bochten, zo liep de weg naar, Malmedy. De weg, was omgeven door bomen en struiken, waardoor het zicht werd belemmerd. Ook grote stukken holle weg. Af en toe een glimp van de omgeving. Het tikken van de stok, klonk toch iets harder. Mijn gedachten gingen dikwijls weg naar herinneringen en gebeurtenissen. Zoals men een film terugdraait, was ik verzeild in mijn gedachten. Af en toe flitste fietsers voorbij en een zeldzame wandelaar en jogger. Die gedachten toch, ik denk dat iedereen in mijn plaats bij zo een lange weg, via een oude spoorweg ook de tijd zal hebben om alles op een rijtje te zetten. Welnu, in dit verhaal wil ik toch een oproep doen aan mijn kleindochter Chloé Vercauteren om mij te contacteren. Zodat we kunnen bijpraten, je hebt mijn nr. Iedereen die haar kent, kan de boodschap door geven. Een break, en ik haal de appelsien boven, hij is nog fris, en sappig. Even drinken, en verder naar Malmedy, ben, Stavelot al gepasseerd, nu nog een 8 km naar Malmedy. Daar aangekomen, een terrasje en naar de winkel. Dan nog een drietal km naar Camping Du Moulin. Aangekomen aan de receptie, een vriendelijke man gaf mij een plaats voor de tent. Dicht bij de bar restaurant en sanitair. Ok nu rust. Tot morgen.

Ik keek gisteren met mijn vriend nog naar een paar afleveringen van " met 4 in bed" die we hadden opgenomen.
Het was een b&b in een dorp in België, waar we nog nooit van hadden gehoord.
Ik dacht direct aan jou, Leo😉
Iedereen zou jou verhaal moeten volgen, want zo leren we echt wel gans België kennen he zeg 👍
Super toch!