Semois Neuvillers- Bertrix - Herbeumont 23 km 29/07/2024
48 ste etappe
29/07/2024
23 km Totaal 1124.6
Neuvillers- Bertrix - Herbeumont
Gisteren vroegen Nathalie en Cristian om mee aan tafel te zitten. Ze hadden juist het eten van Rita en Jules opgewarmd, dat ik meegekregen heb. Ze vroegen uitleg over mijn project. De kaart bovengehaald, even stilte met verbazing. Zo goed mogelijk uitgelegd, maar we verstonden elkander wel. Verstodde. Het waren lieve en rustige mensen. Een dochter was in de Maldiven om te duiken. Nog een rood wijntje, en slapen. Ik kon altijd binnen om naar toilet te gaan of water te nemen. Vroeg opgestaan, zoals gewoonlijk. Om 6 uur weg. Vandaag een 22 km, eerst naar Bertrix, de stad uit via de baan. Al vlug had ik een pad, de zon was nog morgenmild. De bomen kleurde ervan. Rustig verder, en denkend, ja, aan wat, van alles dus. Ik krijg dagelijks zo veel informatie dat ik serieus moet nadenken waar ik twee dagen geleden was. Of is dat de leeftijd. Ondertussen, door het bos, zuurstof genoeg hier. De ochtend dauw maakte mijn schoenen nat. Ik luisterde naar de vogels, en ja struikelde …maar ik kon mijn evenwicht behouden. De dame van de gps leidde mij verder langs een wirwar van paden en door de bossen. En plots een jonge ree op mijn pad, de ree stond even stil, en verdween. Ik rustig naderen...maar geen spoor meer te zien. Een open plek met verschillende richtingen. Even op de bank uitrusten, en ja ik had nog een broodje van Rita en Jules. Dat smaakte nog. Wat een herinnering aan hen. Even mijn rugzak aan en verder. Bertrix was ik al voorbij. Terug het bos in, op bevel van madame van de gps. Het is hier mooi, maar vanaf nu verlaat ik het plateau, dat begonnen was al vanaf Libin, en doorloopt juist voor Bertrix. Nu is het up en down, tot Herbeumont. Een terrasje dat heb ik wel verdient, denk ik toch. Daarna naar de camping Arno Camps, ik liet aan de receptie, mijn kaart zien, hij maakte direct foto's. Ik kon mijn tent zetten aan de oevers van de Semois. Een boom was mijn doel, en gevonden. Hier zal ik staan. Om naar deze camping te komen zijn er verschillende wegen. Ik koos voor de afdaling naar Semois, was wel heel stijl, dit is echt een bergpad…dat beloofd. Tot morgen
Munsters Marina:29 juli 2024Al een geluk dat je uw evenwicht kon houden🤪🙈👍mooie foto ‘s alweer! Geniet er verder van. Morgen 30 gr. drink genoeg hè 🤗
Werner:29 juli 2024Er is niets zo mooi als het lezen van het levende verhaal van een wandelende reiziger. Iedere dag avontuur. Bedankt voor de knappe foto's.
Riet:29 juli 2024👍🤗
Rik Lubben:30 juli 2024Zien er mooie paden uit. In iedergeval droog. Geniet morgen maar van het zonnetje. Genoeg water drinken, zonnecrème en een petje opzetten. Verstodde. Goed interview in de mogen leo
Lisette Willekens:30 juli 2024Mooi, niet meer struikelen hé
Wim:30 juli 2024Gewoon water meenemen hè. Daar is het minder bewoond.
Marleen:30 juli 2024Wederom mooie foto´s. Gelukkig niets over gehouden v d struikeling. Je moet nog effe hé 🙂🍀