De Schelde Avelgem, Spiere Helkijn, Pecq, (Estaimbourg).
Sponsoring....
De Schelde
81 ste Etappe (182 van de 207).
20/05/2025
Avelgem, Spiere Helkijn, Pecq, (Estaimbourg). 20.5 km Totaal 4421.4 km.
Gisteren nog flink doorgepraat met Eric en Linda. Over vroegere tijden en de vergelijking met nu. We zaten min of meer op dezelfde golflengte. Zeker het levensbeschouwelijke. Linda gaat soep klaarmaken, we maakte ons klaar om aan tafel te gaan. Soep, boterhammen en toespijs, lekkere soep. Ondertussen praten we verder. Het is een oude mooie woning, in een uitgestrekte omgeving, met achteraan nog een stuk bos. Eigen groenten en kippen. Eric wandelt ook graag, voor Linda is het al wat moeilijker. Nog een koffie, en slapen tijd. In de morgen, wakker om 7.30. Goed geslapen. Een licht ontbijt, en afscheid genomen van Linda. Eric zet mij af in Avelgem. Aan een café, los in de natuur, via boven Schelde. Een knuffel en bedankt voor de ontvangst. Direct via een pad het water volgen. Daarna kriskras weggetjes naar de Schelde. Deze zal ik vele kilometers volgen. Ik moet naar Spiere Helkijn, een gemeente op de grens van West-Vlaanderen en Henegouwen. Prachtige uitzichten langs de Schelde oevers. Regelmatig lichters vrachtboten die er varen. Ook enkele Yachten op de Schelde. De kilometers achter mij latend wandel ik verder langs de Schelde. Even er van weg, om daarna via Spiere Helkijn terug naar de rivier de gaan. Nu naar Pecq een gemeente in Henegouwen. Weer langs de oever van de Schelde, dan een zij arm, ik hoorde vreemde geluiden aan het water. Dacht dat het een soort eenden waren, door het hoge gras, kon ik ze niet zien. Mijn vogel app Merlin aangezet. Maar die erkende de geluiden niet. En toen viel mijn frank, het zijn een aantal kikkers, die veel heisa maakten. Ja zeg, ik denk dat die kikkers een valling hebben. Had het geluid niet onmiddellijk erkent. Verstodde. Dan maar voort zeker. Terug naar de Schelde over een brug om de zij arm over te steken. Vlak voor Pecq, nog langs de Schelde, was het tijd om wat te eten. Boterham van Linda en Eric en een peer, smaakte. Even rust, en verder. De Schelde verlatend met een bocht naar rechts. Door de gemeente, nu naar mijn slaapplaats in Estaimbourg. Nog een 3-tal kilometers, via een lange baan met soms een kleinere minder drukke. De zon was ook al heel de dag aanwezig, maar nu weg van de Schelde, is het wel warm. Een paar stops om te drinken. Weldra was ik bij de slaapplaats een kamer. Ik naar binnen, is een mooie kamer met uitzicht op de tuin. Rust. Na wat rust, nog vlug naar de supermarkt, mijn voorraad eten wat aanvullen. Daarna iets gaan eten, en terug naar de kamer. Dit verhaal schrijven en bellen naar contacten, die een slaapplaats hebben aangeboden. In de komende dagen meer info over mijn aankomst op zondag 15 juni ik zal daar aankomen tussen 13 uur en 14 uur. Tot morgen.
Lou:20 mei 2025👊👊 Dat verdien je dubbel en dik Leo
Werner:20 mei 2025Heese kikkers en blote voeten... En foto's van de mooiste plekjes in België. Bravo!
Riet:20 mei 2025👍🤗🐾
Hertveldt Chantal:21 mei 2025Bronstig geluid van de kikkers😂geen blaren op de voeten,en een goede kamer en de stok tikte verder ,tot morgen Leo🥾😀☘️🥾
Marleen:21 mei 2025Het einde nadert. Wat ven jij toch geweldig goed bezig!!!
Alain en Cecile:21 mei 2025Amaai mijn (zijn) voeten, als je terug bent trakteren we je op een pedicure 😁😁👍
Rik Lubben:21 mei 2025Bronzige kikkers, als er maar geen Prins tussen zit of Prinses.
Erna Michiels:22 mei 2025Ja die kikkers 🐸 hebben ook soms eens goesting hé 🐸🐸🐸🐸🐸
Christina:22 mei 2025Fernand heeft zo is aan.het zoeken geweest naar kikkers, en het was de bel op zijn gsm, wij hebben ons krom gelachen..zo zie je maat zoeken naar eenden..😅
Lisette Willekens:22 mei 202515 juni.... is al in zicht!