Rustdag 20/03/2025 Charleroi

20 maart 2025 - Ieper, België

Rustdag

20/03/2025

Charleroi

Om 8 uur was ik wakker, ik draaide mij nog eens om. Maar slapen deed ik niet. Eruit dan maar. Douche in, en gaan ontbijten. Het was een moderne jeugdherberg, professioneel en vrij rustig. Na het ontbijt nog wat gerommeld aan mijn materiaal, dan naar buiten, Charleroi een beetje verkennen. Er zijn wel een aantal groene open parken. Winkelcentra genoeg hier, heel de verdiepingen. Daar was het wel druk. In het park, even in de zon. En nog een poging om mijn email te herstellen. Voorlopig nog niet gelukt. Mijn ander email adres [email protected] doet het wel. Afwachten dan maar, voor het herstel van Hotmail. Nog wat rondwandelen. Op de pleinen valt het mij op dat er hier   veel mensen buiten slapen.  Mensen, die om verschillende redenen dakloos geworden zijn. Het is me wat om op straat te leven. De armoede organisaties proberen deze mensen te helpen, daar waar ze kunnen. Respect voor de wel honderden vrijwilligers die zich het lot aantrekken van deze mensen. Dit is dan ook meteen om deze organisaties te sponsoren, info op de blog. Te Voet Dwars Door België. Een terrasje in de zon, veel mensen op de terrassen. In de avond, kip gaan eten, klassiek en lekker. Nog een koffie...met.... en we kunnen er weer tegen. Hop naar de jeugdherberg. Even naar de kantine, en daar vroeg een jonge man of ik mee met hem wilde biljarten. Natuurlijk, en gewonnen. Tijd om te slapen, eerst mijn rugzak nog wat inpakken. Tot morgen.

Afbeelding van WhatsApp op 2025-03-21 om 16.49.36_e06a479aAfbeelding van WhatsApp op 2025-03-21 om 16.49.36_5ce5a42aAfbeelding van WhatsApp op 2025-03-21 om 16.49.36_fbe82364Afbeelding van WhatsApp op 2025-03-21 om 16.49.37_b393f336

1. Riet:
    👍🐾
  2. Nancy Lagae:
    Piep
    Fijn dat je toch wat kon genieten van uw vrije dag ,Leo!
    Ale, na bpost is het nu uwe hotmail die moeilijk doet!
    Hopelijk komt alles gauw in orde 😉
    Toitoitoi
  3. Werner:
    21 maart 2025
    Dakloze mensen in de grote steden. Zoals in Brussel. Jij slaapt ook buiten soms maar dat is anders natuurlijk. Bon route Leo
  4. Erna Michiels:
    21 maart 2025
    Erg dat er zoveel daklozen zijn .
    En knap van die vrijwilligers 👍🏼👍🏼👍🏼
  5. Lisette Willekens:
    21 maart 2025
    Wat aangenaam weer al in maart, het is je gegund!
  6. Hertveldt Chantal:
    22 maart 2025
    Mooie dag, kunnen genieten, mooie tocht verder, zaterdag alweer regen 💪🥾