Mooi Limburg (Houthalen Oost) - Oudsbergen- Bree- (Tongerlo) 26,,9 km
Mooi Limburg
29ste etappe
07/07/2024
26.9 km Totaal 709.2 km
(Houthalen Oost) - Oudsbergen- Bree- (Tongerlo)
Wat een gezellige BBQ, heb ervan genoten. Bedankt Kris en Felicia en mijn zoon Wim en schoondochter Patricia. De tuin is een half bos, achteraan begint een natuurreservaat...mooi wonen. Slaaptijd, morgen iets later opstaan. Ogen toe. Goed geslapen, ontbijt werd klaargezet door Felicia, nog altijd ben ik onder de indruk van haar talenten in kunst. Rond 9 uur zette zij mij daar, waar ik gestopt ben, op het Lindeplein in Houthalen Oost. Even oriënteren en ik ben terug op weg. In het begin, baan. Maar dat was vlug gedaan. Onmiddellijk wandelwegen, verrassend mooi bos, km lang in het bos. Afwisselend overgaande in veld wegen en paden. Zeer mooie streek. Oudsbergen is een verzameling van verschillende gemeenten, het centrum, jawel, ligt in een wei. Het is een van de grootste gemeenten van Limburg. Die wei was ik voorbij. Nu naar Bree, veelal weer langs veld wegen, op het laatste en dat gaat niet anders, een lange baan, even op de tanden bijten. Aangekomen in Bree, een terrasje met een klassieke ijsthee. Wat rusten en de route bekijken. Ik had een aanbod bij lieve die in Kinrooi woont. Ik had de keus om hier te stoppen. Maar ik dacht ik stap nog even door. Richting Kinrooi, via Tongerlo. Uiteindelijk ben ik daar gestopt. Ik had bijna 27 km dus tijd om te stoppen. Ik belde naar Lieve, hij komt mij afhalen aan de kerk van Tongerlo. Lieve was er vrij vlug. We begroeten elkaar, en we reden naar zijn woning. Daar ontmoette ik zijn vrouw Gerda, en hun hond LUNA die me zeer uitgebreid begroeten met kwispelende staart. Brave hond. Ik kreeg daar al direct een kamer met bed, en ook de handdoek lag klaar. We praten over mijn tocht, en bedankte hen voor het slaap aanbod en verblijf. Een douche, en daarna wat opzoek werk, om camping of verblijf te zoeken voor de volgende dagen. Lieve en ik hadden ook de route voor morgen wat voorbereid. Langs de Maas, de grens met Nederland, zijn heel mooie wandelwegen, ik ben vol verwachting. Etenstijd, Lieve had gekookt, kipfilet, puree, salade tomaten. Het was lekker. Daarna koffie met Limburgse krieken vlaai. Wat moet een mens nog meer hebben. Tot morgen.

En ook de mensen vind ik er heel sociaal en vriendelijk.
Ik kan geloven dat je hebt genoten van de bbq en dat ook nog eens samen met uw zoon en schoondochter.
Voor morgen best veel water voorzien denk ik,wordt een warme dag.
Geniet van het mooie limburg,veel stapgenot!