La Petite Source Florenville stopdag 31/07/2024
31 juli 2024 - De Haan, België
La Petite Source
31/07/2024
Florenville stopdag.
La Petite Source, Montendre (bijgewerkte prijzen 2024) (booking.com)
Adres:
Rue Mé d'Cholet 3, 6820 Florenville
Telefoon: 0494 33 86 44
Gisteren wel moe, kwam zeker van de warmte. Aangekomen, bij het vakantieverblijf van Vera en Raoul, met een studio en kamer met badkamer en mini keuken. Zij woonde er zelf in een aparte woonruimte. Een zeer mooie tuin. Na een toch vrij lang gesprek, een douche genomen, dat doet altijd deugd. Vera en Raoul, een goed gevoel bij hen. Zij vonden mijn project zeer goed om de mensen bewust te maken, en solidair te zijn met andere. Maar wat een belevenis hebben zij meegemaakt in hun leven. Ik luisterde verwonderd naar hun verhalen. Als ze jong waren, gingen ze gepakt en gezakt naar de bergen, onder andere de Himalaya. Stevige verhalen, en herinneringen kwamen naar boven. En dan kwam de verrassing, zij zijn zeer lang in India geweest om te helpen projecten op te zetten, in het kader van de ontwikkelingssamenwerking. Projecten die soms ook hun leven riskeren. En opkomende tegen de ongelijkheid en de kaste, in India. Echt respect voor wat ze allemaal gedaan hebben. Hoed af. Ik kwam ook te weten dat ze ook mensen kende die actief waren in de sociale beweging, in verband met ondersteunen stakingen en verzet. Zoals Frans Wuytack, Jan Cap, Heibout.... Hij speelde ook vroeger mee in toneeltjes, over het sociaal verzet in deze maatschappij. Wat een sociale rijkdom, om dit de horen. Lang gepraat. Ook over zijn broer die als priester naar Latijns-Amerika ging om daar in de krottenwijken de mensen te ondersteunen en te helpen. Die dan ook aldaar in de mijnen heeft gewerkt en veel miserie heeft gezien. Hij organiseerde daar ook mee het sociaal verzet van de mijnwerkers...en kwam in conflict met de kerk en de regering aldaar. Het eten is klaar zei Vera, buiten gegeten. Boontjes, petat en worst. Smaakte goed. Daarna limoen in stukjes overgoten met zelfgemaakte Porto. Moet ik zelf ook eens proberen. Nog gepraat samen met een Orval. Daarna mijn bed in. Wat een dag en wat een belevenis van deze mensen. Ik zou nog dagen kunnen praten. In de morgen, waren Vera en Raoul even weg., de auto moest naar de garage. Ik had een maand geleden al gepland om hier twee nachten te verblijven. Deze datum is vrijgehouden door hen. En dan brak een onweer los zoals voorspeld, een dag vrij is dus goed gepland. De tuin werd opgefrist, het is koeler dan gisteren. Vandaag wat materiaal drogen. En nog wat praten, met voor mij deze bijzondere mensen. Vera En Raoul. Tot morgen.
Ik doe ook een oproep om te sponsoren voor Netwerk tegen Armoede en de strijd tegen armoede in Vlaanderen en Brussel
https://netwerktegenarmoede.be/nl/steun-ons/doe-een-gift waar mensen in armoede het woord nemen via deze website. (Met vermelding ‘Te voet dwars door België’)
Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest.
(Waalse organisatie) Pour soutenir l’action de Léo à travers la Belgique et la Lutte contre la Pauvreté » : BE39 1325 5248 0719 met link naar Dons.pdf (rwlp.be)
Zeker om deze mensen te steunen in hun werk en hun strijd tegen armoede.

Wat hebben mensen toch soms boeiende belevenissen meegemaakt he zeg!
Dikke pluim voor jullie allen!
Hopelijk genoten van je rustdag en weer opgeladen batterijtjes voor de nieuwe tocht
Geen armoede en geen super rijken...
Wat een ervaring dat die mensen meemaakten. Getuigen uit de strijd in het Waasland, rond de Boel-scheepswerf.
Goed dat je daar een dag je batterijen kon opladen!