Geschreven door Marc Vercauteren aan Leo Vercauteren
11 juli 2024 - Antwerpen, België
Beste lezers,
Mijn broer Leo 70, gewapend met niets meer dan een rugzak, een tent en wat kookgerei, begint aan een ongelooflijke reis. Een reis die niet alleen hemzelf zal uitdagen, maar ook de harten en geesten van velen zal raken. Een reis van 4600 kilometer door 581 gemeenten en steden in België, met als doel armoedebestrijding en het verspreiden van hoop.
Op 3 juni 2024 begon Leo aan dit epische avontuur, vastberaden om elke stap te zetten in dienst van anderen. 31 dagen zijn verstreken sinds hij zijn reis begon, en nog 166 dagen liggen voor hem. 197 stapdagen van ontberingen, uitdagingen en ontmoetingen die zijn hart zullen vullen en zijn geest zullen versterken.
Het is bewonderenswaardig hoe Leo , dag na dag, stad na stad, gemeente na gemeente, blijft doorzetten. Zijn voeten dragen hem over hobbelige wegen, door landelijke landschappen en bruisende steden. Zijn doel is helder: een verschil maken, een verschil in het leven van degenen die het het meest nodig hebben.
De steun en vrijgevigheid van de bewoners langs zijn pad zijn zijn brandstof, zijn motivatie om door te gaan zelfs wanneer de weg lang en zwaar lijkt. De warmte van een gastvrije overnachting, een maaltijd aangeboden door een vriendelijke ziel, dat zijn de momenten die zijn tocht verlichten en zijn hart verwarmen.
Dus laten we, met bewondering en dankbaarheid, onze steun betuigen aan deze onverschrokken wandelaar. Laten we Leo aanmoedigen, hem moed inspreken en hem herinneren aan de kracht die in hem schuilt. Want elke stap die hij zet, brengt hem dichter bij zijn doel en brengt hoop en verlichting in het leven van anderen.
Broer, jij bent een bron van inspiratie voor velen. Blijf volharden, blijf geloven en blijf stappen zetten met vastberadenheid en liefde in je hart. De weg is lang en uitdagend, maar de beloning aan het einde zal groter zijn dan je ooit had durven dromen.
Met elke stap die je zet, breng je hoop en verandering. Met elke kilometer die je aflegt, raak je levens en maak je een verschil. Blijf stappen zetten, broer, en laat je licht schijnen in de duisternis.
Met bewondering en steun,
u jongere broer...Marc

Ik kijk iedere dag uit naar Leo zijn verhaal van de dag en probeer iedere dag te reageren uit respect voor wat hij doet.
Ik heb me al aangegeven,als hij Hooglede aandoet in het voorjaar,hij hier mag overnachten en heb met de gemeente al contact genomen om tegen dan iets op poten te zetten voor Leo en zijn goede doel.
Raar he, dat je op deze manier zo verbonden kan geraken met iemand die je eigenlijk niet kent.
We hopen met ganser harte dat hij verder de moed vind om zijn doel te bereiken en vele hartjes gelukkig kan maken.
Alleen maar respect, veel respect!
Het is met grote trots en dankbaarheid dat ik jullie berichten van waardering en dank ontvang voor mijn oudere broer en zijn moedige reis om het goede doel te steunen. Jullie warme woorden en steun betekenen enorm veel voor ons en geven ons de kracht en motivatie om door te gaan, wetende dat we gesteund worden door zulke geweldige mensen.
Groetjes.......Marc
Goeie moed nog en veel geluk en gezondheid en dat het resultaat boven verwachting moge zijn!
Het siert jullie, ik wandel graag een stukje mee als hij in West-Vlaanderen is en wie weet, indien mogelijk bied ik graag een slaapplaats aan.
Hartegroet
Veerle
Hij verdient het om elke dag beloond te worden met warm onthaal...want het is door hem dat de organisatie voor armoede inkomsten krijgt !...En dat vraagt respect !
Binnenkort ontmoeten we hem weer ! We kijken er naar uit ! Het wordt een.blij weerzien ! Een warme , hartelijke groet ! Jules en Rita.
Dirk (expat living in Japan).