BBQ Kontich, Aartselaar, Hemiksem, Schelle, Niel, Bornem. 22.9. Km Totaal 3339.6.
BBQ
37 Ste Etappe
03/04/2024
Kontich, Aartselaar, Hemiksem, Schelle, Niel, Bornem. 22.9. Km Totaal 3339.6.
Gisteren melde ik niet de naam van mijn nicht, ik wist niet de juiste schrijfwijze van haar naam. Bij deze Lyndsia is de vrouw van Lorenzo. Verstodde. Ronny en ik stonden vroeg op, hij zal mij tegen 07 uur terug afzetten in Kontich, mijn vertrekpunt. Hij stopte aan een pad, en ik terug op weg, domme ik vergat mijn stok in zijn auto. Ok toch verder. Het was tussen licht en donker, maar de weg was zichtbaar. Zonsopgang, mooi om te zien. Een km verder, dacht ik eraan dat ik mijn gps Strava niet opgezet had. Precies toch wat vroeg. ...... Het was fris maar doenbaar, op weg door de velden en reepjes bos. Stilaan werd het lichter, ik ging langs kleine wegen naar Aartselaar. Een 4-tal km nog, onvermijdelijk werd het terug een baan. Gaat niet anders, maar het was nog rustig. Vanaf Aartselaar werd het drukker, schoolgaande jeugd op hun fiets en ouders met kleine kinderen naar school. Gelukkig was er op het fietspad ruimte genoeg. Dan naar Hemiksem door de gemeente waar broer Ronny en zijn vrouw Anita woont. Tot de watertoren, en links naar Schelle. Een mooi groene gemeente. Via een park van Hemiksem, naar een paar straatjes naar De Schelle. Dorpjes liggen dicht bij elkaar, de burgemeesters kunnen elkaar de hand geven. Van Schelle naar Niel is een steenworp. Mijn tempo was goed, ik kwam vroeg aan bij de veerpont, een 12 minuten wachten, en over vaart kon beginnen. Dat ging vlug, je komt terecht op een natuureiland, waar ge via een sluis naar de overkant geraakt. Dat is zoiets anders. Een stukje, voor vogelliefhebbers. Over de sluis moest ik nog een 5-tal km naar Bornem. Een stop voor de lunch en wat uitblazen. Was al een mooie wandeling. Nu door Hingene naar Bornem, het wordt wat warmer. Vest uit en verder. Stilaan kwam ik in Bornem, nog een 2 km en ik zei Ronny, hoe ver ik was. Hij komt mij terug ophalen. We spraken af op een terrasje, hij was er bijna even vlug als ik. Daar was hij, zocht een parkeerplaats en kwam naar het terras. Een frisse gedronken, ja ik was blij dat hij mij terug oppikte om bij thuis terug te slapen. Morgen zet hij mij hier terug af. Bij hem thuis werd ik weder hartelijk ontvangen door Anita. Wat gepraat, en genieten van het zonnetje. Een douche, en rust. En daar kwam Lyndsia en Angelo, ook zij begroette mij hartelijk. Straks is het BBQ, amai weer verrassend. Angelo bakte het vlees, en was er intensief mee bezig. Ik moet zeggen hij heeft dat zeer goed gedaan. Aan tafel ging het gesprek verder, en werd er goed gegeten en gelachen. Het heeft mij gesmaakt. Nog wat nagenieten van alles. Nog een ijsje voor de gaatjes op te vullen, ik was voldaan. Amai twee dagen goed verzorgd. Bedankt allen daarvoor. Tot morgen.
NL: Steun de voettocht van Leo dwars door België en de strijd tegen armoede in Vlaanderen en Brussel.
Doe een gift zie link https://netwerktegenarmoede.be/nl/steun-ons/doe-een-giftwaar mensen in armoede het woord nemen via deze websitwebsite. (met vermelding ‘Te voet dwars door België’)
Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest.
Meer info
FR/
En Wallonie Brussel https://netwerktegenarmoede.be/nl/steun-ons/doe-een-gift
Pour soutenir l’action de Léo à travers la Belgique et la lutte contre la pauvreté, vous pouvez effectuer un don au
« Réseau Wallon de Lutte contre la Pauvreté » : BE39 1325 5248 0719
Soutenez le grand tour de Leo à travers la Belgique et la lutte contre la pauvreté et faites un don au “Réseau Wallon de Lutte contre
la Pauvreté” sur le site web https://www.rwlp.be/images/DONS.pdf
Pour les dons à partir de 40 euros vous pouvez bénéficier de la déductibilité fiscale.
Plus d’infos sur https://www.rwlp.be/
Hertveldt Chantal:4 april 2025Mooie foto's Leo ,goede verzorging gehad lekker eten en een heel mooi traject 😃🥾☘️tot later
Wim:4 april 2025Toch handig dat onze familie overal verspreid zit. 🙂 Je bent duidelijk in goede handen
Werner:4 april 2025De 'stok'-saga gaat beginnen ;0)
Anita:4 april 2025Hey schoonbroerke,hrt was super gezellig met jou in ons midden.We gaan jou nog missen. Dikke knuffel van ons allemaal. We zijn super fier op jou. Doet da nog goed en wees voorzichtig xx